Tor Hammerø Blogg – Momentum – Momentum


By Tor Hammerø

Bandet heter Momentum, skiva heter Momentum og musikken er noe så voldsomt i øyeblikket.

Bak Momentum-navnet skjuler tenorsaksofonist Jørgen Mathisen, bassist Christian Meaas Svendsen og trommeslager Andreas Wildhagen seg. Det vil si tre av de aller mest spennende og oppegående unge norske – det vil igjen si europeiske – jazzmusikantene av i dag. De tre har blant annet bakgrunn fra usedvanlige band som The Core, Mopti, Zanussi 5 og Large Unit og med utdanning fra enten Oslo eller Trondheim, så er de klare for hva som helst som finnes av utfordringer.

Skjuler seg er nok en over- eller underdrivelse: de legger nemlig ikke skjul på hva og hvem de er når de setter hverandre stevne. Her spilles det nesten med livet som innsats. De fire låtene, to av Meaas Svendsen og to kollektivt unnfanga, er innspilt i Oslo den 1. oktober i fjor og jeg kan garantere at de aldri låt slik før de gikk i studio og de kommer aldri til å låte tilnærmelsesvis slik etterpå heller. Det er nemlig slik idealene til denne trioen er: åpenheten, tilliten og friheten er bortimot total og når så de tre både individuelt og kollektivt har utvikla unike stemmer, så ender musikken opp på nye steder hver gang.

Momentum er i stand til å gripe musikalske øybelikk på et strålende vis. Dette akkordfrie ensemblet låter annerledes enn alle andre, sjøl om det finnes en rekke band med liknende besetning – amerikanske Trio 3 blant annet, og denne tilstandsrapporten mer enn antyder at det er mye mer å glede seg til.

http://torhammero.blogg.no/

Buy

+ There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.