Aftenposten – Simon Nabatov | Mark Dresser – Projections ****


By Arild R. Andersen

Simon Nabatov er en russisk jazzpianist som har hatt tilhold både i USA OG Europa og spilt med mange betydningsfulle musikere, deriblant Paul Motian og Ray Anderson. Bassist Mark Dresser kommer fra Los Angeles, men er helst forbundet med New York. Han spilte med Anthony Braxton i ti år, og 63-åringen har en mangefasettert og rik karrière bak seg.

Projections er en dokumentasjon på duoen Nabatov/Dressers først møte. De to har kjent hverandre i tre tiår og spilt med flere av de samme musikerne. Musikken på Projections er en studie i modenhet, på godt og vondt.

Erfaren og dyktig
Jeg opplever det jeg hører, som et dykk i erfarenhet og en demonstrasjon på dyktighet. Kyndigheten skyves frem, noe på bekostning av det rent innholdsmessige. Det er ikke tilstedeværelse og sult som slår meg i møte med albumet. De to gjør en mer enn dugelig jobb, men etterlater et visst inntrykk av metthet.

Hvis jeg skulle trekke frem noe riktig vellykket fra albumet, går jeg til det siste sporet «Parting shots», der duoen setter leken i fremsetet med stort hell. Det er når all dyktigheten tipper over og blir mer mål enn middel, at Projections slipper taket og skaper avstand.

http://www.aftenposten.no/

Buy

+ There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.