MinimalisticMusic review


SAMUEL BLASER QUARTET – PIECES OF OLD SKY (CF 151)
Poslednjeg dana stare godine preporucujem nesto sto je i meni preporuceno na neki nacin kao jednom od mnogobrojnih posetioca najpoznatijeg jazz bloga “freejazz-stef” (bocna traka sajtova i blogova). U tekstu posvecenom zapazenim izdanjima za 2009. godinu, izmedju ostalog, pominje se par albuma iz domena (kako autor bloga kaze), free minimalizma, medju kojima je i “Pieces Of Old Sky”, “Samuel Blaser Quartet-a”. Od ostalih izvodjaca istakli su se sto se mene tice “Who Trio”.
Gore pomenuta preporuka bas me je pozitivno iznenadila, a vrlo lako je mogla da promakne. Radi se o prelepom, minimalisticnom, suptilnom i nenametljivom, ali ne i nezanimljivom albumu, savrsenom da na neki nacin zaokruzi ovu diskografsku godinu. Posebno bih istakao zvuk gitare koja je odlicno uklopljena u ceo ambijent i posle duzeg vremena mi prija, obzirom da nisam neki ljubitelj njenog prisustva u jazz-u, cast ovakvim izuzecima.
Ovde mi je posebno zanimljivo i to sto se moj ukus sa free-jazz blogerom gotovo nikada ne poklapa, a u ovom slucaju na njegovoj listi stoje cak dva albuma (“Who Trio – Less Is More”, “Wadada Leo Smith & Jack DeJohnette – America”), koja su mi u uzem izboru za 2009. god. (post-jazz lista), a blizu je bio i kada su u pitanju “Trespass Trio”. Ovo me je nateralo da ubuduce malo detaljnije obratim paznju na njegov blog. Vama preporucujem da nabavite ovaj vanserijski album i takodje bacite pogled na njegove recenzije i preporuke. Sigurno necete pogresiti.
http://minimalisticmusic.blogspot.com/2009/12/preporuka-za-kraj-godine-samuel-blaser.html

+ There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.