Nettavisen | Mette Rasmussen & Chris Corsano – A View of the Moon (from the Sun)


By Tor Hammerø

Dansk-norske Mette Rasmussen og amerikanske Chris Corsano har mye å «snakke» om og sparer ikke akkurat på kruttet.

Den danske altsaksofonisten Mette Rasmussen har mer eller mindre gjort nordmann av seg. Etter noen år på jazzlinja i Trondheim, har hun like godt blitt boende i området rundt Lerkendal. Hun finner tydeligvis miljøet der både hyggelig og kreativt og ved flere anledninger har vi også fått møte hennes kreative åre i Trondheim Jazzorkester.

Sjøl om Rasmussen altså har base i Trondheim, så har hun så avgjort store deler av kloden som lekegrind. Her møter vi henne i Ljubljana i Slovenia en sommerdag i 2015 i selskap med den amerikanske trommeslageren Chris Corsano som hun har gitt ut ei skive med tidligere. Samarbeidet går fem år tilbake i tid, men det er åpenbart at de to fortsatt har mye usagt.

All musikken er spontant unnfanga av de to – Corsano spiller forresten også sleideklarinett, noe jeg aldri har hørt om før – og de dekker et stort spekter med uttrykket sitt. De to har spilt mye sammen live og det høres. Vi har med to lyttere i toppklasse å gjøre. To lyttere med masse empati for hverandre og stor respekt for hva den andre har å bringe til torgs.

På sett og vis er det ekstremt det de har å melde. Rasmussen tar saksofonen til sine yttergrenser – i begge retninger. Corsano følger i fortspora til Rahied Ali slik vi opplevde han sammen med John Coltrane. Det vil si uante mengder energi og han henter både fra frijazzens skattkammer og og fra den alternative rocken – han har også jobba en hel del med Sonic Youths Thurston Moore.

Dette er ikke musikk for den lettskremte, men de som gjerne vil utfordre seg sjøl vil finne mye – veldig mye – spennende i disse møtene.

www.nettavisen.no

Buy

+ There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.