Salt Peanuts – Baloni – Belleke


By Jan Granlie

Trioen Baloni består av tre relativt unge musikere, som de senere årene har markert seg sterkt på hver sin kant. Klarinettisten Joachim Badenhorst med bl.a. Han Benninks trio, Tony Malaby’s Novela og Thomas Heberers Carino. Bratsjisten Frantz Loriot har vi møtt tidligere med bassistene Joelle Léandre, Barre Phillips og saksofonisten Davis S. Ware, mens bassisten Pascal Niggenkemper har spilt med bl.a. Gerald Cleaver, Tyshawn Sorey og Simon Nabatov.

Musikken på plata er ytterst eksperimentell. Noe er komponert av hver av musikerne, mens andre låter er gjort i fellesskap. Alt høres ytterst fritt improvisert ut, og kan av og til minne om moderne kammermusikk. Andre ganger som surrealistiske lydcollager.

Men hele tiden er det tre musikere som holder fokus, og som har en felles vei å gå. Musikken er hele tiden dypt forankret i den europeiske tradisjonen, og ofte går tankene til en oppgradert utgave av Erik Satie og hans likemenn.

Kanskje ikke noe man setter på for å få «party-feeling» i stua, men heller musikk man putter i spilleren når mkan trenger tid til å tenke gode tanker.

http://salt-peanuts.eu/

Buy

+ There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.