Tor Hammerø Blog – Snik – Metasediment Rock


By Tor Hammerø

To nye og spennende norske konstellasjoner med blant andre Klaus Ellerhusen Holm, Kristoffer Kompen og Ole Morten Vågan får hjelp fra Portugal for å vise verden at de har noe unikt på hjertet.

Det meget aktive og svært kvalitetsbevisste portugisiske plateselskapet Clean Feed Records har markert seg kraftig på verdensbasis de seineste åra. Ekstra spennende for oss her oppe ved Nordpolen er det at de har oppfatta at det skjer mye spennende i Norge og derfor utgir mye “norsk” musikk – i alle fall musikk med norske band og/eller musikanter.

Snik er ett av de to seineste prosjektene med norske musikanter. I spissen står Kristoffer Kompen som mer eller mindre på egen hånd er i ferd med å løfte trombonen tilbake som et spennende instrument – i alle fall her hjemme.

Til tross for at Kompen bare er 31 år, så har han allerede i en tiårsperiode – i alt fra tradjazz til frijazz – markert seg voldsomt og vist oss at han ikke bryr seg nevneverdig om grenser eller sjangre. Her møter vi han både som bandleder, komponist og solist i et moderne landskap som både er fritt, straight og melodisk. Sammen med saksofonisten Kristoffer Berre Alberts – som vi kjenner best fra Cortex, trommeslageren Erik Nylander og bassisten Ole Morten Vågan, som også har skrevet to av de åtte låtene – blant annet Ornette Coleman-hyllesten “Lonely Vågan” !!!!!!, har Kompen skapt et særegent og akkordfritt kollektiv med mye inspirasjon fra nevnte Coleman.

Hver gang jeg opplever Kristoffer Kompen blir jeg overraska – gledelig overraska. Bedre attest er det vanskelig å gi – Kristoffer Kompen og Snik setter sin egen kurs.

http://torhammero.blogg.no/

Buy

+ There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.